Blog

Je leest het hier!

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een WFM oplossing?

Het zoeken naar een WFM oplossing is altijd een uitdaging. Iedereen weet dat een WFM tool de oplossing is voor hun huidige uitdaging, maar welk systeem past het best bij ons.

Wanneer is het juiste moment om een WFM-systeem te adopteren?

De beslissingstermijn voor de implementatie van een WFM-systeem varieert per bedrijf, omdat je bedrijfsspecifieke factoren moet afwegen zoals branche, organisatiegrootte en complexiteit. Traditionele tools zoals Excel, hoewel vertrouwd, schieten tekort in efficiëntie en flexibiliteit naarmate je bedrijf groeit. Een WFM-systeem geeft je meer controle over agentroosters, waardoor deze tekortkomingen worden aangepakt.

Excel en vergelijkbare spreadsheettools brengen aanzienlijke risico’s met zich mee, vooral naarmate de complexiteit van gegevens, zoals salarisinformatie, toeneemt. De kans op fouten in formules kan leiden tot aanzienlijke problemen, waardoor WFM-systemen een veiligere en betrouwbaardere keuze zijn.

Het belang van agenten-empowerment

Veel organisaties hanteren nog steeds rigide roosters, wat kan bijdragen aan een hoog personeelsverloop. WFM-systemen bieden flexibiliteit, waardoor wijzigingen in schema’s mogelijk zijn, wat op zijn beurt kan helpen om talent te behouden. Bovendien kan het geven van meer controle aan werknemers over hun schema’s een gezonde balans tussen werk en privé bevorderen en het verloop verminderen.

Het kiezen van het juiste WFM-systeem

Er zijn veel WFM-systemen om uit te kiezen, en je moet er een kiezen die bij je past. Het is essentieel om de huidige behoeften en toekomstige doelen van je organisatie te begrijpen. Financiële overwegingen zijn belangrijk, aangezien de kosten en functies van WFM-tools variëren. Het selectieproces moet gericht zijn op het vinden van een systeem dat voldoet aan je specifieke vereisten en budgetbeperkingen.

Aan boord gaan

Budgetbeperkingen en interne gereedheid kunnen de adoptie van WFM belemmeren. Het is cruciaal dat je planningspersoneel de mogelijkheden van WFM-tools volledig begrijpt. Misvattingen over het doel en potentieel van de tool door senior belanghebbenden kunnen ook uitdagingen vormen voor de acceptatie van WFM.

Houd er rekening mee dat wanneer je de overstap maakt naar WFM, bedrijven met eerdere ervaring met het gebruik van WFM-systemen of degenen die bekend zijn met workforce planning-processen de overgang soepeler zullen vinden. Een gebrek aan fundamentele planningskennis kan de migratie echter uitdagend maken.

Conclusie

Het implementeren van een WFM-systeem is een belangrijke stap naar het moderniseren van workforce management. Door de factoren te begrijpen kun je weloverwogen beslissingen nemen die de efficiëntie en de tevredenheid van werknemers verbeteren.

Aan de slag met Rooster Planner

Al tientallen bedrijven zien Rooster Planner als een volwaardige medewerker.

Ben jij benieuwd hoeveel tijd jij kan besparen door met Rooster Planner te werken? We laten het je graag zien in een vrijblijvende demo. Wij vragen een kwartier van je tijd en beloven daarna heel veel bespaarde uren door het werken met Rooster Planner.