Blog

Je leest het hier!

5 tekenen dat je klaar bent om Excel achter je te laten voor personeelsplanning en roostering

Excel lijkt misschien een kosteneffectieve en eenvoudige oplossing voor personeelsplanning en roostering in het begin. Maar naarmate je organisatie groeit, worden de beperkingen snel duidelijk.

Hier zijn de Grote 5 tekenen dat het tijd is om over te stappen van Excel naar een Workforce Management (WFM) oplossing, die je personeelsplanning, roostering en forecasting aanzienlijk kan verbeteren!

 1. Tijdrovend en foutgevoelig databeheer 🕒❌
  Het beheren van personeelsgegevens in Excel vereist uitgebreide handmatige invoer en frequente aanpassingen, waardoor het zowel tijdrovend als foutgevoelig is. Wist je dat uit een studie van de Universiteit van Hawaï bleek dat tot 88% van de spreadsheets fouten bevat? Een WFM-systeem automatiseert gegevensverzameling en -verwerking, waardoor fouten aanzienlijk worden verminderd en waardevolle tijd wordt bespaard.
 2. Moeizaam roosterproces 📅🔄
  Roosters maken en beheren voor grote teams met uiteenlopende diensten in Excel is een nachtmerrie. WFM-systemen stroomlijnen dit proces door automatisch geoptimaliseerde roosters te genereren die het werk balanceren en bepalen wie het beste geschikt is om het te doen, wat de algehele efficiëntie verbetert.
 3. Slechte communicatie en realtime updates 📣📲
  Het distribueren en bijwerken van roosters via spreadsheets kan leiden tot verwarring en gemiste diensten. WFM-tools bieden een gecentraliseerd platform waar medewerkers toegang hebben tot hun roosters, wijzigingen kunnen aanvragen en realtime updates kunnen ontvangen op hun mobiele apparaten, waardoor iedereen geïnformeerd en gesynchroniseerd blijft.
 4. Uitdagingen met naleving van arbeidsregels en beleidsregels ⚖️🔍
  Naleving van arbeidswetten en interne beleidsregels in Excel is risicovol omdat er ongetwijfeld dingen over het hoofd worden gezien. WFM-systemen zorgen automatisch voor naleving, zodat alle roosters voldoen aan wettelijke en beleidsvereisten, wat het risico op overtredingen en boetes vermindert.
 5. Beperkingen op het gebied van schaalbaarheid en flexibiliteit 📈🔧
  Naarmate je organisatie groeit, wordt het onderhouden en bijwerken van Excel-spreadsheets steeds complexer. WFM-systemen zijn ontworpen om grote datasets te verwerken en mee te schalen met je organisatie, en bieden geavanceerde prognose- en planningsmogelijkheden die Excel gewoonweg niet kan bieden.

Klinkt dit als jouw bedrijf? Zo ja – laat Excel je niet tegenhouden! Overweeg om over te stappen naar een WFM-oplossing om je personeelsplanning, roostering en forecasting te verbeteren en de ervaring van je medewerkers en klanten aanzienlijk te verbeteren!

Aan de slag met Rooster Planner

Al tientallen bedrijven zien Rooster Planner als een volwaardige medewerker.

Ben jij benieuwd hoeveel tijd jij kan besparen door met Rooster Planner te werken? We laten het je graag zien in een vrijblijvende demo. Wij vragen een kwartier van je tijd en beloven daarna heel veel bespaarde uren door het werken met Rooster Planner.